Бойовиків підкріпили з РФ. Обстріли почастішали

Бойовиків підкріпили з РФ. Обстріли почастішали

Укрінформ
Після отримання чергового підкріплення з Росії, бойова обстановка на Донбасі знову загострилася: зокрема збільшилась кількість обстрілів позицій українських військових на всіх напрямках.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією ГУР МОУ, бойовики отримали чергове підкріплення з Росії. 3 квітня на станцію Краснодон прибуло 18 цистерн з паливно-мастильними матеріалами (720 т) та 8 вантажних автомобілів з боєприпасами. Але наступного ж дня 4 цистерни згоріли внаслідок займання пального та розповсюдження вогню на сусідні вагони з вугіллям", - зазначив Лисенко.

Він також повідомив, що через інцидент зірвано чергові навчання так званої  "2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу" бандформування "ЛНР".

Пори це, бойовики збільшили кількість обстрілів.

"Противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій на всіх напрямках.  Зокрема на Луганському  напрямку ворог здійснив серію провокацій в районі Станиці Луганської (всі – в темну пору доби). Окрім цього, поблизу с. Новозванівка Попаснянського району, противник застосував міномет. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів", - зазначив Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямку "найгарячішими точками" залишаються Зайцеве, Новгородське та Авдіївка, де окупанти активно використовують міномети.

"На ключових вузлах оборони, де відстань між нашими і  ворожими позиціями мінімальна, бойові дії знову ведуть в цілодобовому режимі», - зазначив речник.

Також неспокійно вчора було на Світлодарській дузі та на підступах до Донецького аеропорту.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 39 ворожих обстрілів (з них 9 мінометних)", - сказав полковник.

На Маріупольському напрямку також було неспокійно по всьому фронту.

"Поблизу Гранітного наші військові відбили напад ворожої ДРГ, що прибула з протилежного берега Кальміуса з метою захоплення нашого опорного пункту. У Талаківці та Широкиному НЗФ застосували міномети. У Мар’їнці стріляли снайпери окупантів", - пояснив Лисенко.

Він наголосив, що всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів і одне бойове зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-