Підготовка до реконструкції Бортницької станції завершується - Зубко

Підготовка до реконструкції Бортницької станції завершується - Зубко

Укрінформ
Україна завершує підготовчі роботи для початку реконструкції Бортницької станції аерації (БСА). 

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко перед робочим візитом до Японії, інформує його прес-служба

«Реконструкція Бортницької станції аерації - важливий проект для України. Він позбавить Київ загрози екологічної катастрофи, яку несе сьогодні БСА через критично зношений стан. Для нас важливо, що до цього проекту долучився саме уряд Японії. Ця країна - одна з кращих у впровадженні екологічних проектів. Тому японський досвід дуже важливий для України, особливо у таких масштабних, життєво необхідних проектах», - сказав Зубко. 

За його словами, уряд Японії надасть Україні не лише кредитні кошти, а й консультації, найновітніші технології та обладнання. 

Як повідомляв Укрінформ, за результатами переговорів між Японським агентством міжнародного співробітництва «Джайка», Мінрегіоном, Мінфіном, Мінекономрозвитку та Київводоканалом 2 червня 2015 року було укладено Договір (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод, ратифікований парламентом 2 вересня 2015 року. Загальна вартість проекту - 19,3 млрд грн.

За рахунок наданої урядом Японії міжнародної технічної допомоги обсягом 1,6 млрд єн виконуються проектні роботи, а саме розробка стадії «робоча документація», завершення якої планується в середині 2017 року.

Після завершення підготовчих робіт (до грудня 2016 року), Україна почне готувати тендерну документацію щодо проекту, проведе тендер на визначення генпідрядної організації, яка виконуватиме роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-