Харківські пікетувальники вимагають від Президента судової реформи

Харківські пікетувальники вимагають від Президента судової реформи

Фото
Укрінформ
Харківські активісти Самооборони провели пікет на площі Свободи з вимогою реформи прокуратури і судів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активістів - кілька десятків. В руках у них - прапори України і плакати: "Звільнити прокурорів-корупціонерів і зрадників", "Влада в усіх своїх проявах мала бути очищена від корупції або піде за Януковичем".

Учасники пікету в мегафон зачитали відкритий лист до Президента України Петра Порошенка з вимогою реформ, зокрема, створення механізмів залучення суддів і прокурорів до відповідальності, відкритої громадської переатестації суддів і прокурорів з перевіркою на IQ, опублікування декларації прокурорів, суддів та членів їх сімей, працевлаштування прокурорів і суддів за відкритим конкурсом.

Фото: В'ячеслав Мідієвський/Укрінформ

До пікетувальників з будівлі Харківської ОДА, що знаходиться навпроти облпрокуратури, вийшов заступник губернатора Михайло Черняк, йому і віддали лист для Президента.

Як повідомляв раніше Укрінформ, днем біля будівлі прокуратури Харківської області мітингували до ста активістів "Автомайдану" та організації "Громадська варта". Вони вимагали не тільки реформування прокуратури, а й звільнення прокурора Харківської області Юрія Данильченка, який підписав лист на захист Віктора Шокіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-