Найбільше лісу незаконно вирубали на Донбасі

Найбільше лісу незаконно вирубали на Донбасі

Укрінформ
У 2015 році загальний обсяг незаконно зрубаної деревини становив 24 тис. куб. м, з яких 36% припадають на вирубки на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

Про це на у понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник голови Держлісагентства Христина Юшкевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2015 році було незаконно вирубано 24 тис. куб метрів деревини, з яких найбільший обсяг - 36% - припадає на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей, де ведуться активні бойові дії», - сказала Юшкевич.

За словами чиновниці, збиток від незаконних вирубок лісу в 2015 році сягнули 85 млн грн, з яких було компенсовано лише 4,6 млн грн.

«Всього за фактами 1700 незаконних вирубок було передано 181 справу до правоохоронних органів. При цьому 1086 посадових осіб з лісової охорони було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, там, де була доведена їх провина, а 108 чиновників, у тому числі й директорів підприємств, за зловживання службовим становищем було звільнено», - підсумувала перший заступник голови Держлісагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-