Генпрокуратура спростувала захоплення земель Нацгвардії

Генпрокуратура спростувала захоплення земель Нацгвардії

Укрінформ
Генеральна прокуратура України спростовує інформацію щодо самовільного захоплення земельної ділянки Нацгвардії під Києвом.  

Про це заявили у прес-службі ГПУ.

"У мережі Інтернет в статті під назвою "Под Киевом у Нацгвардии "отжали" полигон под дачи и заставляют бойцов их охранять" розповсюджена інформація щодо нібито самовільного захоплення земельної ділянки території військової частини 3077 під дачні будинки, а також використання військовослужбовців строкової служби та військової служби за контрактом для їх охорони", - зазначає Генпрокуратура.

З огляду на викладене апаратом військової прокуратури Центрального регіону України та військовою прокуратурою Дарницького гарнізону спільно із військовими службовими особами вказаної військової частини проведено дослідження законності використання земель та здійснення будівництва дачних будинків зазначених у сюжеті.

"За результатами дослідження порушень вимог земельного законодавства на даний час не встановлено. Земельні ділянки, які зазначені у сюжеті, не відносяться до земель Міністерства внутрішніх справ України", - заявили в ГПУ.

Водночас з метою уникнення у подальшому будь-яких непорозумінь 31 березня 2016 року командуванням військової частини демонтовано шлагбаум, за допомогою якого здійснювався контроль за рухом автомобільного транспорту біля полігону.

"Перевірка інформації щодо можливої корупційної діяльності командира військової частини 3070 триває", - додали у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-