Звільнили директора Феодосійського музею старожитностей

Звільнили директора Феодосійського музею старожитностей

Укрінформ
Директора Феодосійського музею старожитностей відправили у відставку зі своєї посади, на якій він пропрацював майже 13 років.

Про це Євсєєв написав у Фейсбуці.

«Останні три місяці на посаді директора музею довелося працювати на тлі розгорнутого брудного цькування. Доноси в ВБЕЗ, упереджена перевірка контрольно-ревізійного сектора з висновками, що більше нагадують прокурорське обвинувачення, «чолобитні» на адресу міністра і президента, виття «тролів» у ЗМІ», – зазначив Євсєєв.

На початку січня 2016 року колектив музею опублікував відкритий лист до президента Росії Володимира Путіна, в якому просив «врятувати» їхню установу від «спроб рейдерського захоплення з боку адміністрації міста».

У зверненні, зокрема, йшлося про кампанію, яку розгорнули проти директора музею Андрія Євсєєва з метою змістити його з цієї посади.

На думку частини громадськості міста, Андрій Євсєєв був відомим прихильником і патріотом України, активно виступав проти проведення референдуму про незалежність Криму, підтримуючи цілісність України, і саме ця обставина стала визначальною в його відставці, зазначає Крим.Реалії.

Сам Андрій Євсєєв публічних коментарів не дає.

Феодосійський музей старожитностей (краєзнавчий музей) – один з найстаріших музеїв Європи, найстаріший міський музей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-