Затриманих під Сімферополем кримських татар уже відпустили

Затриманих під Сімферополем кримських татар уже відпустили

Укрінформ
У затриманих напередодні в селищі Піонерське Сімферопольського району кримських татар взяли відбитки пальців, слину на ДНК й через 4 години відпустили.

Про це в ефірі «112 каналу» розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За наявною в мене інформацією, їх учора затримали на 4 години, взяли у всіх відбитки пальців, слину на ДНК і відпустили», - сказав він.

Умеров підкреслив, що наразі невідомо, чи були серед затриманих люди, які є учасниками національного руху, громадських або релігійних об'єднань.

Водночас він зауважив, що кафе, у якому відбулося затримання, є звичайним, безалкогольним, там не відбувалося якихось зборів кримських татар.

«Ми зараз у Криму знаходимося у такому становищі, що не дуже цікавимося, що стало причиною (затримання - ред.). Щодня щось відбувається і ця інформація навіть не була досить широко розповсюджена. Ми лише тепер збираємо інформацію про те, що сталося... Вважаємо, що це одна із ланок довгого ланцюжка, який називається «залякування кримськотатарського народу», - підкреслив заступник голови Меджлісу.

Як повідомлялося, 1 квітня адвокат Еміль Курбединов повідомив про затримання у селищі Піонерське Сімферопольського району в окупованому озброєними людьми в масках 35 кримських татар. Людей затримали у кафе «Багдад» й відвезли до Центру протидії екстремізму.

Фото: svoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-