Одеські активісти налаштовані рішуче: Як прокурор не піде сам - винесемо

Одеські активісти налаштовані рішуче: Як прокурор не піде сам - винесемо

Укрінформ
Біля будівлі Одеської облпрокуратури триває акція протесту активістів "Правого сектору", "Самооборони Одеси", "Автомайдану", цивільного корпусу "Азов-Одеса" та інших, що вимагають відставки прокурора Миколи Стоянова, призначення якого керівником прокуратури вважають "реанімацією кримінально-олігархічного режиму Януковича".

З гучномовця біля входу до прокуратури лунають вимоги до Стоянова добровільно скласти повноваження, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми попередили Стоянова і в письмовій формі - у спільному зверненні, підписаному лідерами організацій, вимагаємо його відставки не пізніше 17 години 1 квітня, бо вважаємо Стоянова хабарником і прибічником сепаратизму. Перебуваючи на посаді прокурора Миколаївської області, він поховав кримінальну справу проти Маркова за побиття українських активістів, що виступили проти встановлення пам'ятника російській цариці Катерині, неодноразово був звинувачений представниками громадськості в корупції", - зазначив лідер Чорноморського козацького з'єднання Сергій Гуцалюк.

"Ми готові до рішучих дій, зокрема, щодо таких, як Стоянов. Багато хто з учасників акції кажуть: не піде сам - винесемо з прокуратури", додав керівник "Самооборони  Одеси" Віталій Кожухар.

Поділяють цю позицію й представники "Автомайдану" і цивільного корпусу "Азов-Одеса", які теж заявляють про готовність вдатися до радикальних кроків заради очищення влади. "Призначення Стоянова керівником прокуратури ставить під сумнів проведення реальних реформ в органах прокуратури, ми з цим не будемо миритись", підсумував лідер "Автомайдану" Євген Рєзвушкін.

Втім, поки що акція протесту проходить у мирній формі, без проявів насильства, правопорядок біля будівлі прокуратури забезпечує наряд поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-