Із Новоазовська дезертирували п'ятеро росіян

Із Новоазовська дезертирували п'ятеро росіян

Укрінформ
Протягом минулих двох днів з 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ дезертирували 5 військовослужбовців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Незважаючи на чисельні перевірки командуванням 1 АК ЗС РФ, залишається низьким рівень військової дисципліни та морально-психологічний стан російських військовослужбовців 9 ошмсп мп. 29-30 березня ц. р. дезертирувало п’ять російських військовослужбовців: троє зі складу 2 батальйону та двоє з артилерійського підрозділу полку”, - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, одному з втікачів, громадянину Росії Івану Пономарьову, вдалось безперешкодно перетнути українсько-російський кордон. Громадянин Росії Олександр Алікін був затриманий на українсько-російському кордоні підрозділом внутрішніх військ МВС РФ. Ще троє дезертирів 2 батальйону – затримані місцевими мешканцями м. Новоазовськ під час спроби викрадення приватного автомобіля.

Раніше повідомлялося, що 26 березня дезертирувало два російських військовослужбовці мінометної батареї полку, що потерпали від позастатутних відносин з боку командира мінометної батареї 9 окремого штурмового мотострілецького полку лейтенанта ЗС РФ Литвинова Костянтина Ігоревича.

У військовій розвідці також повідомили, що з огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступового розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, також відмічаються факти відкритої непокори у підрозділах російських окупаційних військ 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

“29 березня ц. р. до штабу 2 АК прибула комісія Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ для розслідування випадків відкритої непокори командирів середньої ланки у т.ч. відмови від виконання наказів та розпоряджень командування корпусу, що суперечать Мінським домовленостям”, - йдеться у повідомленні.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-