Окупанти знищили свободу слова в Криму - Стець

Окупанти знищили свободу слова в Криму - Стець

Укрінформ
Упродовж останніх двох років в анексованому Криму було зафіксовано більше 170 правопорушень по відношенню до журналістів та ЗМІ. 

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, інформує сайт Мінінформу. 

"За останні 2 роки в анексованому Криму було зафіксовано більше 170 правопорушень по відношенню до журналістів та ЗМІ. Черговою формою насильства проти незалежних медіа стало блокування "Роскомнадзором" їхніх сайтів на території півострова", - зазначив Стець.

За його словами, останнім рішенням такого характеру стало внесення кримського сайту "15 минут", що були змушені мігрувати на материк, у список заборонених ЗМІ та блокування інтернет-видання для кримського читача.

Анексувавши Крим, окупаційна влада передусім вдалася до знищення незалежних ЗМІ, вимкнувши українські ТБ-канали ще у березні 2014 року, наголосив міністр.

"Вбивство свободи слова продовжувалося нападами на редакції та журналістів кримських ЗМІ, обшуками в будинках журналістів, допитами, погрозами; вимушеною депортацією незалежних ЗМІ на материк; відмовою у реєструванні ряду "невгодних" ЗМІ та багато іншого. Інформаційний "бан", блокування та обмеження доступу до українських ЗМІ в окупованому Криму – "контрольний вистріл", оскільки свободу слова на півострові вже й не побачити", - підкреслив Стець.

Він додав, що усі зафіксовані правопорушення у сфері свободи слова у Криму міністерство доносить до компетентних органів в Україні, а також до світової спільноти, з якою Кремль проводить активну роботу, показуючи свою "картину" того, що відбувається у Криму.

"У цій "картині" немає місця зникненню людей у Криму, незліченній кількості обшуків та облав, допитів, штрафів, заборон та іншим порушенням прав і свобод людини. Ключовим у цій ситуації є зруйнування цієї "картини" та донесення правди", - підсумував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-