Прикордонники другу добу стежать за судном ФСБ в Азовському морі

Прикордонники другу добу стежать за судном ФСБ в Азовському морі

Укрінформ
Катери Державної прикордонної служби України супроводжують прикордонне судно РФ в Азовському морі.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі

"28 березня біля 17.30 приблизно за 10 миль від берега поблизу Маріуполя була виявлена ціль, яка рухалася рекомендованим курсом на схід", - повідомили у ДПСУ. 

Під час радіообміну ціль була ідентифікована як патрульне судно берегової охорони ФСБ РФ "Тихий Дон", яке не має озброєння на борту. Близько 18.00 для супроводження та спостереження за судном вирушили катери морської охорони Держприкордонслужби. При опитуванні капітан судна заявив, що здійснює контроль за виловом біоресурсів в даному районі.

Наразі судно все ще перебуває у районі виявлення під наглядом катерів морської охорони Держприкордонслужби. За даним фактом поінформовано підрозділи ЗС України та взаємодіючі правоохоронні органи.

У ДПСУ нагадали, що у відповідності до діючого законодавства (Закон України від 20.04.04 №1682-1V яким ратифіковано Договір між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами України і РФ.

А у відповідності до додатку 10, Протоколу Українсько-Російської Комісії з питань регулювання рибальства в Азовському морі від 29.10.2015 року: «...Кожна Сторона на рівноправній основі здійснює контроль і моніторинг вилучення ресурсів активними знаряддями лову, що проводиться з використанням риболовецьких, пошукових, приймально-транспортних і науково-дослідних суден».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-