E-Pay погоріла на фінансуванні бойовиків

E-Pay погоріла на фінансуванні бойовиків

Укрінформ
Печерський суд Києва заарештував рахунок платіжної системи E-Pay за фінансування бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляє Економічна правда із посиланням на ухвалу суду від 14 березня

"Печерський районний суд Києва заарештував рахунок платіжної системи E-Pay через посередництво фінансування бойовиків невизнаних "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що із травня 2014 року працівники E-Pay через підконтрольних фізичних осіб (близько 45 людей), які проживають на не контрольованій Україною території й зареєстровані як підприємці в податкових органах "ДНР", забезпечують обслуговування платіжних терміналів. Через ці термінали бойовики мають можливість поповнювати рахунки мобільних телефонів і перераховувати кошти на карткові рахунки.

Встановлено, що ці послуги надаються через мобільні термінали поповнення рахунків на базі платіжної системи FlashPay (власник банк "Фамільний"), а також платіжні системи "Фінансовий світ" (Київ) і City Pay (Київ, Інтернет-провайдер Terra-line). Разом з тим співробітники E-Pay користуються програмним забезпеченням ТОВ "Пегас Крим", що є офіційним представником компанії "ПС PEGAS" (Росія).

Тож, судом вирішено заарештувати рахунок компанії й рахунки заступника директора з технічних питань.

Як повідомлялося раніше, СБУ підозрює платіжну систему E-Pay у посередництві фінансування бойовиків "ДНР" і "ЛНР". Натомість E-Pay вважає безпідставними звинувачення компанії у фінансуванні тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-