Побитий у Харкові на пікеті активіст у стабільному стані

Побитий у Харкові на пікеті активіст у стабільному стані

Укрінформ
Стан активіста організації "Громадська варта" Дмитра Олійника, побитого невідомими на пікеті проти Генпрокурора Віктора Шокіна у Харкові, стабільний.

Про це розповів на прес-конференції учасник пікету, лідер організації "Вільні люди" Богдан Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дмитро перебуває у міській лікарні швидкої допомоги. Йому зробили УЗД, томографію, знеболюючий укол. Стан стабільний, він спить", - зазначив Ткачук.

За його словами, слідчі Червонозаводського райвідділу поліції вже були у потерпілого: "Вирішується питання про кваліфікацію злочину".

Як сказала учасниця пікету Олена Согіря, вона подала в поліцію дві заяви: про бездіяльність правоохоронців, що стояли біля облпрокуратури і не припинили побиття активіста, а також з приводу того, що постраждала її шестирічна дочка, яку сильно штовхнули нападники.

За словами адвоката Потєряєвої, теж учасниці пікету, активіста били кремезні чоловіки в чорних куртках з каптурами, що нагадували "тітушок".

На прес-конференцію прийшли в камуфляжі представники організації "Сотня Лева". Начальник штабу Андрій Шмітько, зокрема, визнав, що вони побили Олійника, пояснивши це "старими рахунками".

В ході прес-конференції виникла суперечка між представниками "Правого сектора" і "Сотні Лева", прозвучали взаємні обвинувачення у "проплачених" діях.

Водночас, у прокуратурі Харківської області закликали активістів і громаду Харкова "не втягувати органи прокуратури в політичні протистояння".

За словами екс-депутата Харківської міськради Дмитра Мариніна, він говорив по телефону із заступником Генпрокурора - прокурором Одеської області Давидом Сакварелідзе, і той обіцяв контролювати справу за фактом побиття.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові опівдні на учасників пікету проти Генпрокурора Шокіна і на підтримку Сакварелідзе біля приміщення обласної прокуратури напали невідомі в камуфляжі і чорних куртках з каптурами. Активіста Олійника після цього довелося госпіталізувати.

Фото: vk.com/only_kharkov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-