Для мукачівських ПТУ є гроші, але міськрада має розблокувати рахунки

Для мукачівських ПТУ є гроші, але міськрада має розблокувати рахунки

Укрінформ
Мукачівські заклади профтехосвіти, викладачі та учні яких через невиплату зарплат та стипендій перекривали трасу Київ-Чоп, можуть нарешті отримати свої гроші. Але для цього міські депутати мають розблокувати казначейські рахунки училищ.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облдержадміністрації.

"Голова ОДА підписав розпорядження про розподіл стабілізаційної дотації, що надійшла з Кабінету Міністрів на 2016 рік, між бюджетами міст обласного значення. Кошти в сумі 15 мільйонів 506 тисяч 400 гривень підуть на видатки для професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) пропорційно до кількості учнів із розрахунку по 3 тис. 727,5 грн на кожного учня. Таким чином, Мукачеве, в трьох ПТНЗ якого навчається 1901 учень, отримає 7 млн 86 тис. грн. Також кошти надійдуть в Ужгород, Берегове та Хуст, де теж є ПТНЗ. Кошти надійдуть окремими траншами, починаючи з березня й закінчуючи червнем цього року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, "критична ситуація на сьогодні тільки в трьох ПТНЗ Мукачева, де учні й персонал уже третій місяць без стипендій і зарплат".

За словами губернатора, щоб кошти стабілізаційної дотації надійшли до ПТНЗ, Мукачівська міськрада зобов’язана своїм рішенням розблокувати казначейські рахунки училищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-