Напад на

Напад на "Фестиваль рівності" був спланований - Садовий

Укрінформ
Мер Львова Андрій Садовий вважає напад на представників ЛГБТ-фестивалю у Львові наслідком добре спланованої операції з дискредитації міста та України. 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці

"Напередодні заходу я попередив голову ОДА про те, що мета провокації - міжнародна дискредитація України і попросив вчинити усі дії в межах його повноважень, аби не допустити цього сценарію. Знаю, що він обговорював цю ситуацію з СБУ. Вони знають, як працювати в таких випадках. Сподіваюсь, зробили все, що могли. Слава Богу ніхто не постраждав. Є репутаційні втрати", - написав Садовий.

За його словами, судове рішення про заборону проведення масових заходів як учасниками "Фестивалю рівності", так і їх противниками біля Опери було правильним. "Прямі зіткнення і кров на вулицях Львова - це те, чого хотіли наші недруги", - наголосив Садовий.

Нагадаємо, 19 березня у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували невідомі люди в масках, після чого з'явилися повідомлення про мінування готелю, а під час евакуації учасників фестивалю молодики спортивної статури почали жбурляти в них каміння та петарди, хоча учасників охороняла поліція. 19  березня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром через клопотання поліції та з міркувань безпеки - через подання заявок від різних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-