Донеччанин намагався здати на брухт протитанкову міну

Донеччанин намагався здати на брухт протитанкову міну

Укрінформ
У м.Селідове Донецької області  правоохоронці затримали місцевого жителя, що намагався здати на металобрухт протитанкову міну.

Про це в суботу повідомили в прес-службі Національної поліції України.

«Під час оперативно-профілактичного відпрацювання території обслуговування Селідівського відділення поліції група швидкого реагування вилучила у перехожого протитанкову міну, яку він мав намір здати на металобрухт», - сказано в повідомленні.

У поліції розповіли, що співробітники групи швидкого реагування звернули увагу на перехожого, який з важким мішком прямував у бік пункту прийому металобрухту. Особа чоловіка була правоохоронцям знайома, оскільки він уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Правоохоронці перевірили ношу чоловіка й виявили предмет, схожий на протитанкову міну. 28-річний місцевий житель заявив, що знайшов боєприпас у полі за містом і саме ніс здавати на металобрухт.

На місце події викликади експертів-вибухотехніків. Під час огляду небезпечного предмета було встановлено, що це навчальна протитанкова міна.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає термін позбавлення волі від 3 до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-