СБУ викрила розгалужену мережу керованих Росією терористів

СБУ викрила розгалужену мережу керованих Росією терористів

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України провели на Луганщині багатоходову операцію, завдяки якій викрито розгалужену агентурну мережу "МГБ ЛНР", створену за участю російських спецслужб.

Про це повідомляється на сторінці СБ України у Facebook

"У Старобільську, Біловодську та Марківці співробітники спецслужби затримали дванадцять інформаторів, що надавали бойовикам дані про дислокацію і переміщення підрозділів сил антитерористичної операції. Керували діяльністю мережі двоє представників терористичних угруповань "МГБ ЛНР" та батальйону "Лєший", яких координували представники спецслужб РФ", - йдеться у повідомленні. 

Інформація також використовувалася бойовиками для підготовки низки диверсійно-терористичних актів на військових та інфраструктурних об'єктах Луганщини. Зокрема, диверсанти намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру у січні цього року.

Одним із ключових завдань російських кураторів було вербування агентів в українських військових підрозділах. Так, співробітники спецслужби задокументували спробу завербування офіцера Збройних сил України. 

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-