Екс-радника Садового взяли під варту за трамвайну оборудку

Екс-радника Садового взяли під варту за трамвайну оборудку

Укрінформ
Екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка взяли під варту за заподіяння майнової шкоди бюджету у розмірі 2 млн 249 тис. грн.

Таке рішення виніс Галицький районний суд міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За рішенням Галицького районного суду взято під варту екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка. Таку міру запобіжного заходу йому обрано за завдану бюджету шкоду в розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ», - підтвердила речниця головного управління національної поліції у Львівській області.

Федоренка звинувачують у закупівлі за завищеною ціною німецьких трамваїв, що були у вжитку, для Львова. Йому висунуто підозру за ч.5 ст.191 ККУ.

Як повідомлялося, вузькоколійні трамваї виробництва чеської фірми TATRA, які закупив Львів у Німеччині, надходили двома партіями: у 2007 і 2008 році. Загалом місто купило 21 трамвай, що, за словами чиновників, мали прослужити від 5 до 15 років. Прокуратура Львівської області 1 квітня 2009 року порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» та ТзОВ «С», вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами. Тоді ЛКП «Львівелектротранс» очолював Андрій Федоренко, який звільнився 30 березня 2009 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-