Бунт у Яготині: поліція не заважатиме заселенню АТОшників

Бунт у Яготині: поліція не заважатиме заселенню АТОшників

Ексклюзив
Укрінформ
Жителі Яготина в Київській області виступають проти заселення "сирійських біженців" у пункт тимчасового розміщення біженців, що знаходиться в місті. Місцеві планують 18 березня провести акцію самовільного заселення цієї установи воїнами АТО і їх сім'ями.

В обласному управлінні поліції знають про запланований захід і готові навести порядок у разі порушення громадської безпеки, повідомив Укрінформу прес-секретар ГУ НП в Київській області Микола Жукович.

"Ми знаємо про заплановану на завтра акцію. Ми знаємо, що вони там уже виставили якісь пости, що не хочуть пропускати когось, що хтось їхатиме. Знову-таки, якщо немає порушень громадської безпеки, ми туди не втручаємося", - сказав він, відповідаючи на запитання чи відомо поліції про майбутню акцію в Яготині і яких заходів у зв'язку з цим вживають правоохоронці.

За словами Жуковича, поліція тримає на контролі ситуацію навколо пункту тимчасового розміщення біженців у Яготині. Він повідомив, що від управління превентивної безпеки в місто вже відряджені люди, які контролюють ситуацію на місці.

В той же час, прес-секретар підкреслив, що в разі масового невдоволення, порушення громадського порядку, правоохоронці готові відрядити в місто спеціальні підрозділи для швидкого наведення громадського порядку.

За інформацією Державної міграційної служби України, пункт тимчасового розміщення біженців у Яготині будується з 2004 року. Враховуючи економічний стан у країні, на реконструкцію цього об'єкту, окрім державних коштів, залучалися кошти міжнародних партнерів, зокрема, Європейського Союзу, проте через недостатнє фінансування його реконструкція тривала понад 10 років.

Необхідність введення пункту в експлуатацію і створення відповідної інфраструктури для розміщення шукачів притулку, у тому числі, було визначено Національним планом щодо виконання Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

У 2015 році Україна виконала більшість вимог, передбачених зазначеним Планом дій у сфері міграції. За рахунок виділених урядом 2015 року коштів проведено реконструкцію першої черги пункту - приміщення, яке розраховане на 101 ліжко-місце, і заплановано введення його в експлуатацію в першому півріччі 2016 року.

Фото: strana.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-