Рада погодила перейменування 152 населених пунктів

Рада погодила перейменування 152 населених пунктів

Укрінформ
Народні депутати ухвалили постанову №4084 про перейменування 152 населених пунктів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.

Загалом цією постановою Верховна Рада задовольняє 152 пропозиції про перейменування населених пунктів, зокрема, з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування 15 лютого розглянув відповідні 152 пропозиції окремих органів місцевого самоврядування та рекомендації та підтримав цю постанову.

Нагадаємо, перейменування географічних об’єктів, пов’язане з необхідністю приведення назв таких географічних об’єктів у відповідність із вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», здійснюється у порядку, встановленому Законом України.

Також окремим рішенням у 227 голосів Рада доручила профільному комітету розглянути ще 105 пропозицій про перейменування населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-