СБУ затримала підривника вантажного потяга на Одещині

СБУ затримала підривника вантажного потяга на Одещині

Укрінформ
Співробітники Одеського облуправління Служби безпеки України затримали зловмисника, що вчинив у грудні 2014 року терористичний акт на Одеській залізниці.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело в обласному управлінні СБУ.

"Оперативники Одеського облуправління СБУ затримали громадянина Республіки Молдова, мешканця самопроголошеного Придністров'я, якого вмотивовано підозрюють у скоєнні терористичного акту на залізничних коліях між станціями "Застава-1" і "Одеса-Західна" 24 грудня 2014 року", - зазначил співрозмовник агентства.

За фактом вибуху саморобного безоболонкового пристрою, що спричинив пошкодження рейки та двох шпал, було порушено кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, заявила керівник прес-підрозділу Одеського УСБУ Ганна Шевчук. Зараз ведуться допити затриманого у рамках розслідування справи.

Як повідомлялося, вибуховий пристрій потужністю 360 грамів у тротиловому еквіваленті спрацював у грудні 2014 року під другим від локомотива вагоном вантажного потяга з 52 вагонів, що слідував з вантажем вугілля в напрямку Іллічівського порту. Внаслідок вибуху потяг не постраждав.

У ході слідства правоохоронці знайшли одного з причетних до цього злочину мертвим, у будинку загиблого виявлено вибухівку. Пізніше встановлено особу підривника потяга й оголошено його в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-