У Києві затримали командира роти поліції за крадіжку $11 тисяч

У Києві затримали командира роти поліції за крадіжку $11 тисяч

Укрінформ
У Києві затримали командира роти патрульної поліції Києва за привласнення $11 тисяч. Нині вирішується питання про звільнення з лав поліції чотирьох осіб, серед них - два керівника.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"14 березня цього року до керівництва Національної поліції України від працівників патрульної поліції надійшла інформація про факт зловживання службовим становищем з боку окремих співробітників Управління патрульної поліції м. Києва.

Зокрема, йшлося про протиправне заволодіння під час виїзду на місце події грошовими коштами в іноземній валюті на загальну суму близько 11 тисяч доларів США. Перевірку цієї інформації було доручено Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

За результатами проведених оперативних заходів вже наступного дня, 15 березня, протиправні дії поліцейського були задокументовані групою працівників з числа Департаменту внутрішньої безпеки, Департаменту патрульної служби та слідчих прокуратури м. Києва.

Групою встановлено місцезнаходження та вилучено гроші на загальну суму 11 тисяч доларів США.

Зазначається, що поліцейського, який є командиром роти патрульної поліції, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Крім того, прийнято рішення про звільнення з лав поліції чотирьох працівників, двоє з яких – керівники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-