Британський експерт не виключає наступу Росії на Донбасі у серпні

Британський експерт не виключає наступу Росії на Донбасі у серпні

Укрінформ
Україні слід бути готовою до можливого "серйозного сюрпризу" з боку Росії у вигляді широкомасштабної наступальної операції на Донбасі і, можливо, в інших місцях у серпні.

Про це на прес-конференції у Києві заявив науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин (Chattam House, Великобританія, програма Росії та Євразії) Джеймс Шерр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна має підготуватися до серйозного сюрпризу в серпні з боку Росії. Це може бути широкомасштабна наступальна операція на Донбасі і, можливо, десь в іншому місці. Це не означає, що це буде, але це можливо і повинно братися до уваги", - сказав Шерр.

Він зауважив, що Путін, перебуваючи під тиском, постійно змінює гру або правила гри. У цьому контексті, на думку експерта, такими чинниками тиску на президента Росії можуть бути заплановані на цей час міжнародні та внутрішні події. 

"Подивіться на календар, і ви помітите дві речі. У червні Євросоюз має прийняти рішення щодо продовження санкцій. Чи будуть продовжені санкції, чи ні, Путін може просто схотіти показати, що ця політика на нього не впливає... І подумайте про те, що у вересні відбудуться вибори до Держдуми. У Путіна велика власна популярність, але популярність партії "Єдина Росія" не є такою високою", - акцентував Шерр.  

З огляду на це, на думку експерта, серпень може стати наступним критичним моментом у перебігу бойових дій на сході України.

Шерр зазначив, що на заході вважають, що Путін у своїх розрахунках виходить з раціонального підходу, який спирається на економіку.

"Але російський шаблон абсолютно інший. Для Кремля більш вагомий політичний, а не економічний чинник", - констатував експерт.

Фото: waronline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-