У березні-квітні пройдуть вибори у 13 громадах

У березні-квітні пройдуть вибори у 13 громадах

Укрінформ
У 13 об'єднаних територіальних громадах у березні та квітні оберуть депутатів місцевих рад та сільських, селищних та міських голів.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Проведення перших виборів - обрання місцевих голів громад та депутатів - завершить процес створення згаданих об'єднаних громад - вони перейдуть на прямі відносини з державним бюджетом, отримають додаткові ресурси та повноваження, сформують власні виконавчі органи і зможуть нарешті почати активно розвивати свої території. Важливо, що після цих виборів перша об'єднана громада з'явиться на Харківщині, і в Україні не залишиться області, де не було б створено жодної об'єднаної громади", - сказав Негода.

За поданням державних обласних адміністрацій Центральна виборча комісія призначила на 27 березня та 24 квітня 2016 року перші вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 13 об’єднаних територіальних громадах різних регіонів. Таким чином, процес добровільного об'єднання завершать ще близько 50 місцевих рад.

Як раніше зазначав віце-прем’єр Геннадій Зубко, об’єднані територіальні громади отримують прямі бюджетні відносини з Державним казначейством і залишають у себе 60% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та інші податки, що створює більше фінансових можливостей для розвитку.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року перші місцеві вибори пройшли у 159 об’єднаних територіальних громадах (загалом об’єдналися близько 800 місцевих рад). Зараз вони самостійно формують свої бюджети, готують програми розвитку своїх територій та інвестиційні проекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-