У Бердянську викрили аферу з

У Бердянську викрили аферу з "липовими" переселенцями

Укрінформ
Служба безпеки України спільно з поліцією викрила організовану групу мешканців Донеччини та посадовців соціальних установ Бердянська (Запорізька область), які організували злочинну схему з оформлення соціальних виплат особам, які фактично перебувають на окупованій території.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники без особистої присутності замовників збирали на них повний пакет документів для отримання виплат. За домовленістю з керівництвом однієї з банківських установ оформлювали банківські картки для зарахування виплат, які потім переводили в готівку та вивозили до тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, "послугами" зловмисників скористалось понад 500 мешканців окупованої території, які фактично не залишали місць свого постійного проживання. Також серед тих, хто скористався послугами, - 20 бойовиків терористичної організації "ДНР/ЛНР"

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 190 Кримінального кодексу України, проведено 12 обшуків за місцями мешкання організаторів злочинної схеми. Вилучено 447 тис. гривень, 700 доларів США, 67 тис. російських рублів, а також 118 банківських карток та багато підроблених документів для постановки на облік переселенців", - зазначили в СБУ.

Так додали, що тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-