СБУ нарахувала майже 6 тисяч російських військових на Донбасі

СБУ нарахувала майже 6 тисяч російських військових на Донбасі

Укрінформ
На непідконтрольній українській владі території Донбасу, за даними СБУ, перебуває близько 6 тисяч кадрових військових Росії.

Про це на брифінгу у вівторок сказав керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні, за нашими даними, на території Донбасу залишається близько 6 тисяч кадрових російських військових", - сказав Ткачук.

Він зазначив, що триває постійна ротація російських військ. "Приблизний термін перебування на окупованій території України - від 3 до 6 місяців", - сказав Ткачук.

За його словами, контингент російських військових в Україні дещо зменшився, і це пов'язано насамперед з тим, що українські Збройні сили дотримуються Мінських домовленостей та не відкривають вогонь у відповідь, за винятком тих випадків, коли це необхідно. Також за даними СБУ, які озвучив Ткачук, особовий склад збройних бандформувань налічує приблизно 40 тис. осіб.

Ткачук звернувся до матерів та дружин російських військових із закликом переконати своїх синів та чоловіків не брати участь у війні проти України.

«Ми готові ділитися з вами, навіть у закритому форматі, не афішуючи це, тією інформацію, яка в нас є. Ми хочемо, щоб ваші рідні повернулися додому якнайшвидше, щоб вони припинили ганьбу Російської Федерації, припинили вбивати той народ, який називають братерським», - сказав Ткачук.

Водночас родинам загиблих росіян СБУ готова надавати інформацію про їхніх близьких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-