На Сумщині розпочалися курси кінологів-рятувальників

На Сумщині розпочалися курси кінологів-рятувальників

Фото
Укрінформ
У вівторок, 15 березня, на базі Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни Сумської області) розпочалися тримісячні курси для людей, які виявили бажання оволодіти професією кінолога.

Про це передає прес-служба ДСНС

«За парти сіли 10 слухачів різного віку з усіх куточків України: Ромнів, Дрогобича, Черкас, Вінниці, Одеси, Києва. Усіх їх об’єднує бажання навчитися рятувати людей разом зі своїми чотирилапими друзями. Крім цього, вони будуть навчатися мінно – розшуковій справі», - йдеться в публікації.

Як зазначається, після здачі відповідних державних іспитів новоспечені фахівці отримають професію «рятувальник-кінолог», що надасть їм можливість працювати у державних структурах (ДСНС та інших міністерствах і відомствах), а також у приватному секторі. Слухачі будуть вивчати анатомію та фізіологію собак, дисципліни із розведення і дресирування, годування й утримування, догляду і гігієни чотирилапих помічників. Вони проходитимуть тренінги, оволодіють знаннями з ветеринарії.

Як розповіли рятувальники, достатньо кількох навчених собак, щоб за 15-20 хвилин перевірити руїни будівлі на наявність людей, які потребують допомоги, а при пошуку тих, хто заблукав у лісі, четверо собак із кінологами замінює до сотні осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-