Поліцейських, підозрюваних у тортурах, посадили під домашній арешт

Поліцейських, підозрюваних у тортурах, посадили під домашній арешт

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання слідчого Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України щодо обрання запобіжного заходу для двох поліцейських, яких підозрюють у насильстві стосовно затриманих осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила представник прес-служби Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стекачова.

"Чотирьом оперуповноваженим Служби карного розшуку Чорноморського відділення поліції Овідіопольського відділу поліції ГУ НП України в Одеській області повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильницькими діями стосовно трьох цивільних осіб. Поліцейські незаконно їх затримали та позбавили волі, супроводжуючи це заподіянням сильного фізичного болю та морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій з метою примусити їх вчинити дії, що суперечать їх волі", - зазначила Стекачова.

Приморський райсуд Одеси, що розглянув клопотання слідчого, обрав стосовно двох із чотирьох підозрюваних запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. "Клопотання про взяття під варту ще двох поліцейських, підозрюваних у насильницьких діях стосовно трьох цивільних осіб, суд розгляне у найближчі дні", - додала представник прес-служби.

Військова прокуратура Одеського гарнізону продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі особи), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 3 ст. 368 (одержання хабара), ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконне затримання) Кримінального кодексу України стосовно співробітників карного розшуку ГУ НПУ в Одеській області.

Перевіряється причетність до вчинення цих злочинів інших співробітників правоохоронних органів.

Як повідомлялося раніше, 3 березня заступник Генерального прокурора - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе публічно висловив обуренння з приводу того, що "Військова прокуратура і УСБУ в Одеській області виконують політичне доручення з Києва" - "очорнити діяльність команди Міхеїла Саакашвілі" замість того, щоб боротися зі злочинцями. Сакварелідзе оприлюднив відеофайл про недавній гучний скандал, в якому виявились замішаними працівники СБУ та військової прокуратури, що "відбілювали" підозрюваного у розбої, затриманого в середині лютого співробітниками поліції міста Чорноморськ Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-