Артилерія бойовиків гатить по Авдіївці з житлових кварталів

Артилерія бойовиків гатить по Авдіївці з житлових кварталів

Укрінформ
Російські окупаційні сили обстріляють позиції сил АТО в районі Авдіївки одразу з 3 напрямків, застосовуючи важке озброєння, яке приховане в житлових кварталах.

Такі дані оприлюднив на брифінгу у понеділок у Києві речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найскладніша ситуація, як і раніше - в Авдіївці. Ворог неодноразово застосовував міномети, а також ствольну артилерію - 122-мм гаубиці. Обстріли тривали цілий день і стихли тільки надвечір. При цьому вогонь ведеться одразу з кількох напрямків - Спартак (південь), Яковлівка (південний схід), Ясинувата (схід). Як завжди, бойовики тримають важке озброєння в житлових кварталах", - повідомив Лисенко.

За його словами, також у Зайцевому тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО. "Противник активізувався одразу після заходу сонця, ведучи вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів. У Майорську, Новгородському, Верхньоторецькому бойовики також обстрілювали наші позиції", - повідомив Лисенко.

Крім того, неспокійно у Пісках та Красногорівці, де також зафіксовано мінометні обстріли з боку окупантів. В Опитному українські війська потрапили під снайперський вогонь.

На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно - противник кілька разів відкривав вогонь у бік наших позицій зі стрілецької зброї та гранатометів.

"Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 38 обстрілів. Кожен другий - з важкого озброєння", - зазначив речник.

На Луганському напрямку  ворог порушив режим тиші у Новотошківському, відкривши вогонь з міномета по наших позиціях.

На Маріупольському напрямку противник здійснив кілька обстрілів у Мар'їнці. Зокрема, під снайперський вогонь потрапив КПВВ. Також НЗФ порушили режим тиші у Новотроїцькому та Старогнатівці. Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 5 ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-