Марушевська заявила у НАБУ на фірму, що збирає

Марушевська заявила у НАБУ на фірму, що збирає "данину" на в'їзді в порт

Укрінформ
Керівник Одеської митниці ДФСУ Юлія Марушевська звернулась до Національного антикорупційного бюро з пропозицією перевірити законність введення приватною компанією "Євротермінал" плати за в'їзд автотранспорту на територію Одеського морського торговельного порту.

Про це в суботу повідомили Укрінформу в прес-службі Одеської митниці.

"Нам стало відомо, що приватну компанію "Євротермінал" хочуть територіально включити в межі порту, аби вона набула право здійснювати певні процедури в гавані. Хоча за рішенням Кабміну всі процедури, пов'язані зокрема з митним оформленням, можуть здійснювати на території порту лише визнані портові оператори. Однак "Євротермінал" не є таким оператором", - зазначили у Відкритому митному просторі, пославшись на Марушевську.

З урахуванням цього, керівник митниці поставила під сумнів законність дій приватної фірми, яка перекрила безкоштовний вхід в Одеський порт, встановивши відповідні дорожні знаки без погодження з органами Національної поліції, і тепер вимагає з водіїв вантажного транспорту гроші за проїзд на територію морського порту.

"Національна поліція не надавала згоди на встановлення дорожніх знаків, які перекривають безкоштовний вхід до порту і дають змогу заробляти приватному "Євротерміналу", - наголосила Марушевська. - Зараз реально відроджується схема, коли ось той термінал, який роками, за часів Януковича, віджимав бізнес, збирає такий податок з кожної машини, яка заїжджає. Більш того, цей приватний термінал ще й хочуть включити до території Одеського морського торговельного порту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-