Окупанти відбирають українські паспорти в охочих потрапити до Криму

Окупанти відбирають українські паспорти в охочих потрапити до Криму

Укрінформ
Окупаційна влада відбирає паспорти українців на адміністративному кордоні з Кримом.

Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.

"У контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" прикордонники Херсонського загону виявили громадянина України, який прямував на материкову частину України. При собі житель Львівщини замість паспорта мав лише його ксерокопію", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, російські окупаційні служби вилучили паспорт українця, бо їм "не сподобалася категорія печатки на другій віковій фотокартці в паспорті".

Затримавши чоловіка більш ніж на добу, російські ФСБшники видали замість вилученого паспорта ксерокопію документа і склали на нього акт про адміністративне правопорушення.

"У зв'язку з цим громадянину довелося повертатися на материкову частину України", - зазначили у відомстві.

Прикордонники наголошують, що подібні випадки останнім часом стали не рідкістю: "Нещодавно російські окупанти вилучили український паспорт під час поїздки на тимчасово окуповану територію АРК громадянки України, мотивуючи тим, що жінка живе на материковій частині України, а прописку має кримську і повинна була або зареєструватися за новим місцем, або замінити паспорт російським".

На громадянку України наклали адміністративний штраф, надали відповідну постанову і замість паспорта дали його ксерокопію.

За даними Держприкордонслужби, "в обох випадках громадяни нашої країни були пропущені".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-