"Українську общину Криму" очолив єдинорос

Укрінформ
В анексованому Росією Криму зареєстровано громадську організацію "Українська община Криму". На сайті держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян призначеного Кремлем уряду Криму зазначено, що організацію очолив Олег Усик, зареєстрований у с.Донське Сімферопольського району.

Український сайт "Миротворець" відзначає, що Усик є депутатом місцевої ради від російської партії "Єдина Росія", повідомляють "Крим.Реалії".

Деякі російські ЗМІ напередодні повідомили про те, що етнічні українці, які мешкають в анексованому Росією Криму, об'єднаються у загальнокримську "національно-культурну автономію". Журналісти посилалися на голову деякої української общини Сімферополя Олега Кравченка.

В Українському культурному центрі Криму, створеному після анексії півострова, зазначають, що таким чином у Криму хочуть показати уявне благополуччя українців, а подібна "автономія" може стати інструментом для зміцнення російської влади на півострові.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-