Хуг розповів, як бойовики заважають роботі місії ОБСЄ

Хуг розповів, як бойовики заважають роботі місії ОБСЄ

Укрінформ
Моніторингова місія міжнародної організації ОБСЄ продовжує зазнавати складнощів у своїй роботі, особливо на території окупованих районів Донецької області.

Про це в четвер на прес-конференції в Краматорську заявив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ все ще відчуває складнощі у фіксації певних моментів, особливо в зонах, тимчасово не контрольованих Україною. Нам іноді не надається доступ в певні місця», - сказав він.

Хуг розповів, що вирішувати проблеми, пов'язані з роботою в зоні бойових дій, йому допомагає спільний центр контролю якості режиму припинення вогню. Він подякував українським і російським офіцерам, які працюють в цьому центрі.

«Незважаючи на всі їхні зусилля близько 90% порушень свободи пересування все одно відбуваються на територіях, не контрольованих Україною. Найчастіше ці обмеження відбуваються в зонах де ми підозрюємо, що присутня зброя, які повинна була бути відведена», - сказав представник ОБСЄ.

При цьому він додав, що зараз члени моніторингової місії обмежені в пересуванні в районі Авдіївки та Ясинуватої, але представники сторін конфлікту обіцяють забезпечити вільне переміщення спостерігачів, як тільки припиняться бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-