Суд у справі 2 травня: в залі - скандал і бійка

Суд у справі 2 травня: в залі - скандал і бійка

Укрінформ
Розгляд у четвер в Одесі кримінальної справи про масові заворушення 2 травня 2014 року супроводжувався штовханиною між представниками проукраїнських організацій та прибічниками сепаратистів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Через неготовність прокуратури Одеської області представити колегії суддів Малиновського райсуду Одеси речові докази та оригінали документів, пов'язаних з обвинуваченням в участі у масових заворушеннях 2 травня 2014 року підсудного громадянина РФ Євгена Мефьодова, уже втретє протягом березня не вдалося належним чином розглянути й оцінити доказову базу сторони держзвинувачення.

За словами прокурора Володимира Дудченка, "відповідний запит на отримання документів було направлено до Генеральної прокуратури. Звідти повідомили, що Головному слідчому управлінню МВС України адресовано наказ про негайну передачу речових доказів прокуратурі Одеської області. Як тільки оригінали документів надійдуть, їх буде надано суду".

З урахуванням цього головуючий на засіданні колегії суддів Віктор Корой запропонував розглянути доказову базу сторони захисту.

Адвокат Андрій Каркіщенко заявив, що має докази про відсутність підзахисного Мефьодова на місці кровопролитних зіткнень, в районі Дерибасівської вулиці, де загинули 6 учасників і понад десять отримали поранення. Однак сторона обвинувачення спростувала достовірність деяких матеріалів, наданих адвокатом у вигляді не завіреної печаткою довідки про місце роботи росіянина Мефьодова та документа про право власності на нерухомість в Одесі.

Оскільки з боку "антимайданівців" під час оцінки сторонами достовірності документів прозвучали образи на адресу присутніх у залі чотирьох представників "Самооборони Майдану", між учасниками перепалки виникла штовханина. А після оголошення головуючим суддею перерви у слуханні справи між представниками проукраїнських сил та прибічниками сепаратистів виник конфлікт, під час якого два "антимайданівці" зазнали легких фізичних ушкоджень.

Головуючий на процесі відклав слухання справи до 10 години 11 березня.

Нагадаємо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратиськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує багатьом підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-