Активісти: Кримськотатарська автономія була б запорукою того, що Крим знову не окупують

Активісти: Кримськотатарська автономія була б запорукою того, що Крим знову не окупують

Укрінформ
Надання історичній батьківщині кримськотатарського народу статусу національно-територіальної автономії допоможе вирішити питання про повернення Криму до складу України.

Таке переконання висловив відомий режисер Ахтем Сеїтаблаєв під час дискусії напередодні другої річниці анексії Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Якщо буде ухвалено на конституційному рівні закон про те, що Крим - це кримськотатарська національно-територіальна автономія у складі України, це буде величезною мотивацією насамперед для кримських татар, які живуть там. Це буде і величезною мотивацією для світової спільноти, якомога частіше і щільніше залучати представників кримських татар у різні громадські організації найвищого рівня, починаючи з ООН, де конкретно представники корінного народу могли б висловлювати свої сподівання, болі і надії. І це було б тільки на допомогу державній владі України у вирішенні питання про повернення Криму", - наголосив Сеїтаблаєв.

Його підтримав муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

"Потрібно надати кримським татарам національну автономію у складі України. Це дуже сильно надихне людей. Це спонукатиме їх все робити для того, щоб Крим швидше повернувся в Україну", - сказав він.

Щодо позиції вкрай радикальних співвітчизників, які виступають проти кримськотатарської національної автономії у складі України, він зазначив, що ніхто, крім кримських татар, не зможе зробити цю землю найбільш квітучою й успішною.

"Кримськотатарська автономія - це запорука того, що Крим знову не окупує якась країна, якщо сам корінний народ хоче жити з Україною і у складі України", - наголосив Ісмагілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-