На Тернопільщині активісти розблокували трасу Чернівці – Брест

На Тернопільщині активісти розблокували трасу Чернівці – Брест

Укрінформ
Активісти та місцеві мешканці, які зранку на Тернопільщині перекрили міжнародну трасу М19 Чернівці-Доманове-Брест, припинили блокування дороги.

Як повідомив телефоном кореспонденту Укрінформу один із активістів Андрій Коваль, сталося це після зустрічі із головним лікарем Вишнівецької районної комунальної лікарні Сергієм Стецюком.

«За словами головного лікаря, не йдеться про закриття лікарні, але лише про оптимізацію стаціонарних ліжок та можливе часткове скорочення медперсоналу, про що медики були попереджені», - зазначив Коваль.

Сьогодні ж народний депутат України Михайло Головко, який побував на місці події написав у Фейсбук, що суть проблеми лежить у недофінансуванні охорони здоров'я.

«Районному бюджету не додали біля 5 млн грн медичної субвенції на три медзаклади, які тут функціонують. Районна рада прийняла звернення щодо дофінансування медицини в районі. Аналогічне звернення прийняла і обласна рада. Підтримали мітинг та ознайомили громадян із заходами, які вживаються, щоб зберегти медичний заклад», - пише Головко.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зранку активісти та мешканці смт Вишівець на Тернопільщині перекрили дорогу міжнародного значення Чернівці- Брест. Пікетувальники таким чином протестували проти закриття місцевої лікарні, яка обслуговує 20 тисяч мешканців селища міського типу та навколишніх сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-