Кернес не проти замінити Леніна на фонтан

Кернес не проти замінити Леніна на фонтан

Укрінформ
Мер Харкова Геннадій Кернес не проти встановити фонтан на місці колишнього пам'ятника Леніну на площі Свободи.

Про це йдеться у його відповіді на електронну петицію городян на сайті Харківської міськради.

"Петиція №62 замість постаменту Леніна поставити фонтан з лавочками, яка набрала понад 1000 голосів на сайті міськради, розглянуто. Рішенням 4 сесії міськради від 24.02.2016 року № 135/16 дано дозвіл на розробку проекту землеустрою для реконструкції та подальшої експлуатації скверу на площі Свободи. Наразі ведеться розробка передпроектних пропозицій, в яких розробляються варіанти архітектурного рішення об'єкта, в тому числі, розглядається можливість облаштування фонтану", - зазначив мер.

Як підтвердили у міськраді, петиція з пропозицією облаштувати фонтан на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи подана 2 грудня і зібрала 1021 підписів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нагадаємо, 28 вересня 2014 року активісти з допомогою тросів і вантажівки звалили найбільшу в Україні скульптуру Леніна з постаменту на площі Свободи. Наступного дня Кернес пообіцяв відновити пам'ятник Леніну "на тому ж місці". На сьогодні активісти встановили нагорі постаменту прапор України, а на фасаді - мальоване зображення Пресвятої Богородиці.

З 2014 року в Харкові та області демонтовано понад 30 пам'ятників Леніну - як за рішеннями місцевих рад, так і самовільно, невідомими особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-