Яценюк у полтавському медцентрі: чекаю такого по всій Україні

Яценюк у полтавському медцентрі: чекаю такого по всій Україні

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що зміни в системі охорони здоров'я - це одне з пріоритетних завдань уряду на поточний рік. Це, зокрема, ухвалення законодавства, яке забезпечує мінімальний гарантований рівень надання медичних послуг безкоштовно.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України після візиту Прем'єра Яценюка до Полтавського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Наступне - це перехід на страхову медицину. Кожен громадянин країни повинен бути застрахований у державному страховому фонді», - наголосив Яценюк.

Він також додав, що громадам треба використовувати досвід новітнього центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Полтаві.

«Для того, щоб система медицини функціонувала ефективно, треба, зокрема, створити такі центри, який працює в Полтавській області. Повна комп'ютеризація, максимальна ефективність», - додав Глава уряду.

Створення центру екстреної медичної допомоги в Полтаві Арсеній Яценюк назвав дуже серйозним кроком, «який потребує такого самого підходу в цілому по Україні».

«Коли швидка допомога доїжджає до пацієнта, там відразу робляться відповідні первинні аналізи, електрокардіограма, можуть зразу проводитися оперативні аналізи крові. Передається ця інформація в центральний пункт. Якщо пацієнт потребує госпіталізації, ця інформація передається у відповідну лікарю, для того щоб швидка довезла пацієнта і там, якщо необхідно, проводилася операція», - наголосив Яценюк.

Завдяки передавачам фельдшер на виїзді, наприклад, у віддаленому населеному пункті, може передати ЕКГ лікареві, який перебуває на цілодобовому чергуванні, і відразу дає необхідні рекомендації та скерування.

Керівник Департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак та в.о. головного лікаря Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр Лавренко, які ознайомили Арсенія Яценюка з роботою Центру, повідомили, що завдяки такій технології минулого року було передано 15 тисяч кардіограм.

Спеціалісти Центру також проводять безкоштовне стентування для тих, хто переніс інфаркт міокарда, - частково за кошти державного бюджету, частково - обласного. За цей рік проведено 172 такі операції. Середній термін лікування - три доби.

У Центрі працюють 145 машин швидкої допомоги. 60% автопарку оновлено. Частина - за кошти державного бюджету, 25 машин - за рахунок обласного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-