Андреас Кіфер радить харків'янам брати приклад з Польщі

Андреас Кіфер радить харків'янам брати приклад з Польщі

Укрінформ
Голова Конгресу місцевих влад Ради Європи Андреас Кіфер вражений відвідинами Харкова, особливо його університетами та молоддю.

Про це, повідомляє кореспондент Укрінформу, він розповів на прес-конференції в харківському Будинку рад.

"Я вражений Харковом, його історичним виглядом і людьми. Головний потенціал міста - університети і молодь, а зусилля з міжнародного розвитку та інвестиційної привабливості роблять місто відомим за його межами", - зазначив Кіфер.

За його словами, відвідуванням Харкова він завершує поїздку по містах України з метою вивчення загальної ситуації в країні.

"Головний пункт моніторингу в Харкові - становище переселенців із зони проведення бойових дій. Як позитив відзначу зусилля місцевих і державних органів влади, а також волонтерів і благодійних організацій, що допомагають тимчасово переміщеним особам. За інформацією європейських структур, на Харківщині їх налічується вже понад 300 тисяч", - додав Кіфер.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про якість місцевого самоврядування, Кіфер сказав: "Немає ідеальної моделі, але є кращий досвід. Я порадив би владі Харкова і області звернутися до досвіду Польщі, він найкращий".

З ранку Андреас Кіфер взяв участь у нараді Асоціації органів місцевого самоврядування на чолі з головою Харківської облради Сергієм Черновим, відвідав мерію, Музей місцевого самоврядування в Держпромі, модульне містечко для переселенців, університет ім.Каразіна та університет ім. Ярослава Мудрого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-