У пункті

У пункті "Гнутове" контрабандистів "прикривали" прикордонники й фіскали

Укрінформ
Співробітники СБУ перекрили корупційну схему переміщення товарів через пункт пропуску "Гнутове" на тимчасово окуповану терористами територію, організовану окремими працівниками прикордонної та фіскальної служб.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Зловмисники регулярно отримували гроші за безперешкодне переміщення вантажів до т.зв. "ДНР". Зокрема, за ввезення десяти тонн товарів широкого вжитку вони вимагали дев'яносто п'ять тисяч гривень. Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою та внутрішньою безпекою прикордонників під час отримання більш ніж половини хабара "взяли" начальника прикордонної зміни пункту пропуску "Гнутове", - йдеться у повідомленні.

Одночасно у Львові затримали працівника фіскальної служби, який під час перебування в зоні проведення АТО був задіяний у корупційній схемі на пункті пропуску. При обшуках правоохоронці вилучили у нього п'ятнадцять тисяч гривень, отриманих від протиправної діяльності, а також гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова, тридцять вісім гранат, двісті грамів пластиду та майже дві тисячі набоїв різного калібру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Обох зловмисників затримали відповідно до  ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-