Пенітенціарії спростовують інформацію про бунт в колонії на Чернігівщині

Пенітенціарії спростовують інформацію про бунт в колонії на Чернігівщині

Укрінформ
Поширена в Інтернеті інформація про нібито бунт ув'язнених у Новгород-Сіверській колонії №31 не відповідає дійсності, оскільки ситуація там контрольована.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області Ксенія Логвиненко.

"В ув'язнених був намір голодувати, але ми спрацювали на випередження. Всі засуджені приймають їжу, медичної допомоги не потребують. Сьогодні туди виїжджали представники медичної служби та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, ситуація там стабільна", - розповіла вона.

За словами Логвиненко, адміністрація колонії провела профілактичні бесіди з ув'язненими та прийом з особистих питань. Скарги на її дії від них не надходили.

Інформація про нібито початок голодування у в'язнів у Новгород-Сіверської колонії поширилась із посиланням на допис у Facebook громадського активіста Богдана Тицького. За його словами, в такий спосіб засуджені заявили протест проти "знущань і катувань в колонії, які тривають роками". Адміністрація ж установи, пише Тицький, "відреагувала по-своєму" - викликала в колонію спецпризначенців МВС, які жорстоко побили і покалічили невдоволених. Після цього частина в'язнів нібито порізала собі вени. Та замість лікарні їх відправили до карцеру, зазначив Тицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-