Прикордонний КПП хочуть перенести – подалі від

Прикордонний КПП хочуть перенести – подалі від "зелених чоловічків"

Укрінформ
На Луганщині міждержавний пункт пропуску "Мілове" хочуть перенести подалі від російської території, щоб на нього не спокусились "зелені чоловічки" з сусідньої держави.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Існує загроза "віджаття" пункту пропуску в Міловому так званими "зеленими чоловічками", - зазначив заступника губернатора Юрій Клименко.

Така ситуація, пояснюють в адміністрації, склалася через те, що пункт пропуску в селищі Мілове, який функціонує з 1992 р., фактично розташований на території Російської Федерації: кордон на цій ділянці є умовним - три кілометри він тягнеться прямо по вулиці російського Черткова із символічною назвою "вул. Дружби народів".

Угодою між урядами України та Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною і РФ від 08.02.1995 визначено зобов'язання Сторін щодо створення відповідної інфраструктури пунктів пропуску на своїй території (пункт 1 статті 9 Угоди).

Наразі українська сторона отримала інформацію про виділення урядом РФ коштів для переселення осіб, які проживають у Чертковому по вул. Дружби народів, і про початок цього переселення.

Такі дії викликають занепокоєння: можливі провокації стосовно українських контрольних органів. Тож, зазначають у Луганській обладміністрації, прикордонники ініціювали проведення наради у Міловській райдержадміністрації. На ній було ухвалено рішення про можливе розміщення міждержавного пункту пропуску "Мілове" на ділянці РКП "Старобільськвода". Для цього  ділянку треба перевести в комунальну власність Міловської райдержадміністрації.

Керівником області підтримано ініціативу Держприкордонслужби та Луганської митниці щодо необхідності перенесення пункту пропуску на українську територію, підсумували в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-