У Києві нарахували понад 300 незаконних будівництв

У Києві нарахували понад 300 незаконних будівництв

Укрінформ
За даними Міжвідомчого центру моніторингу забудов міста, у Києві виявлено більше 300 незаконних будівельних майданчиків. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Незаконні забудови: як вберегтися від житлових афер" повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко. 

"На сьогодні ми маємо проблему з незаконною забудовою Києва. У столиці працює Міжвідомчий центр моніторингу забудов міста Київ, метою якого є виявлення та реагування, запобігання фактам самочинного будівництва в Києві. За даними цього центру, в столиці здійснюється містобудівна діяльність приблизно на 2 тисячах будівельних майданчиків. При цьому більш як 300 будівельних майданчиків і будівель, які зараз будуються, є незаконними", - сказав Міщенко.

За його словами, серед причин виникнення незаконних забудов є порушення забудовником чинного законодавства. А саме: проведення будівельних робіт без встановленого дозволу або без належного затвердженого проекту; проведення будівельних робіт з істотними відхиленнями від проекту або з грубим порушенням основних будівельних норм і правил; будівництво на земельній ділянці, що не була відведена для цих цілей. 

Зокрема, Міщенко наголосив, що кожна людина, яка хоче інвестувати свої гроші в житло в Києві, повинна повністю вивчити всю документацію, яку має той чи інший забудовник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-