В ОБСЄ підтвердили значне погіршення ситуації на Донбасі

В ОБСЄ підтвердили значне погіршення ситуації на Донбасі

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляє, що зафіксувала значне погіршення ситуації з безпекою на Донбасі, в тому числі через застосування артилерії і мінометів.

Як йдеться у звіті місії за 29 лютого, опублікованому у вівторок, спостерігачі побачили значне збільшення порушень режиму припинення вогню в Донецькій області у порівнянні з попереднім днем.

"Якщо 28 лютого під час перебування в центрі Донецька було зафіксовано 95 вибухів з боку заходу від місця розміщення спостерігачів, то на наступний день, 29 лютого, під час перебування на центральному залізничному вокзалі Донецька, було зафіксовано 174 вибухи", - наголошується в повідомленні.

За оцінкою місії ОБСЄ, ці вибухи були викликані використанням артилерії і мінометних залпів. Разом з цим місія не змогла визначити тип озброєння у випадку двох вибухів і двох влучень снарядів. Місія також зафіксувала сотні пострілів зі стрілецької зброї, мало - і великокаліберних кулеметів, 30 мм гармат і автоматичних гранатометів. Вогонь вівся на відстані від 500 м до 10 км з боку півдня, заходу, півдня, півночі, північного сходу і північного заходу від місця перебування спостерігачів.

У той же час, впродовж вечора і нічних годин 28-29 лютого під час перебування в контрольованому урядом України Світлодарську, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 54 невизначених вибухи і 50 одиночних пострілів зі стрілецької зброї на відстані 4 км на південний схід від своїх позицій.

Також, перебуваючи в окупованому Дебальцевому, спостерігачі 29 лютого зафіксували 10 невизначених вибухів у 8 км з боку північно-заходу.

Порушення режиму припинення вогню також були зафіксовані в контрольованій бойовиками "ДНР" Олександрівці (43 вибухи і 6 черг вогню зі 23мм знарядь), в Петровському районі Донецька (21 вибух, 34 черги вогню і 50 одиночних пострілів зі стрілецької зброї), в Мар'їнці (23 вибухи і 21 спалах застосування вогню із стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів на відстані 1-2 км на північний схід і 38 вибухів та 15 пострілів з автоматичних гранатометів на відстані 3-6 км з боку північного сходу).

В околицях контрольованого бойовиками "ДНР" селища Зайцевого, місія впродовж двогодинного періоду зафіксувала понад 50 невизначених вибухів і інтенсивний вогонь з мінометів, артилерії і стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-