Безсмертний: Росія хоче перетворити свої війська на Донбасі у

Безсмертний: Росія хоче перетворити свої війська на Донбасі у "народну міліцію"

Укрінформ
У Кремлі намагаються нав’язати Україні зміну статусу своїх 1 та 2-го армійських корпусів, сформованих на території "ДНР" та "ЛНР", на так звану "народну міліцію", підрозділи якої забезпечуватимуть громадський порядок в окремих районах областей.

Про це у ефірі "Свободи слова" на ICTV повідомив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо, щоб в момент забезпечення безпеки безпековий компонент моніторився одразу трьома учасниками на пропорційній основі. Скажімо, якщо мова йде про елементарний громадський порядок, то патруль складається: 2 представники української поліції, 2 представники місцевої громади, 2 представники поліцейського контингенту ОБСЄ. Позиція противної сторони - категорично ні", - заявив він.

За словами Безсмертного, Україні пропонується, щоб до складу такого патруля входили лише представники "народної міліції".

"Хто така "народна міліція" в їх баченні? Чи це ті самі 2 армійські корпуси, у яких поміняють статус? Вони сьогодні є армійськими корпусами, які підпорядковані Генеральному штабу ЗС РФ, а завтра вони будуть "народною міліцією". Це теж саме, що ми бачимо в Чечні. Це так звані "корпуси Кадирова". Яка перспектива роботи цих корпусів, думаю, нікому не треба пояснювати", - наголосив він.

Фото: Gazeta.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-