На Миколаївщині п'ятий день блокують дорогу на Дніпропетровськ

На Миколаївщині п'ятий день блокують дорогу на Дніпропетровськ

Укрінформ
На Миколаївщині активісти п’ятий день блокують бетонними плитами автошлях державного значення Н11 Миколаїв - Дніпропетровськ.

Плити встановили у місті Новий Буг, повідомляє BBC Україна

"Місцеві активісти та фермери (щодня у пікеті беруть участь від 50 до 200 людей) вимагають ремонту вщент розбитого дорожнього покриття", - йдеться у повідомленні.

Особливо постраждала ділянка Миколаїв - Кривий Ріг завдовжки 236 км, що пролягає через райцентр Новий Буг.

Спочатку пікетувальники не пропускали лише вантажівки. Згодом вантажні автомобілі перекрили проїзд легковикам. Тепер водії, знаючи про блокаду, намагаються об’їжджати цю ділянку.

Про необхідність терміново відремонтувати автошлях говорили ще минулого року. Восени "косметичний ремонт" здійснили, але за зиму дорога знову зіпсувалася.

Для капітального ремонту автомагістралі необхідно 1,8 мільярда гривень.

Нещодавно заступник голови Миколаївської обласної держадміністрації Микола Романчик заявляв про плани виділити 250 мільйонів. За оцінками шляховиків, цих грошей замало.

Із протестувальниками вже зустрічався губернатор Вадим Меріков та депутат парламенту Олександр Жолобецький. Але домовитись про розблокування дороги не вдалося.

Активісти вимагають надати аргументований план ремонту автошляху державного значення.

Водночас поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про блокування транспортних комунікацій, санкція якої передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на термін до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-