Москаль й далі рахує «незаконні» російські фури

Москаль й далі рахує «незаконні» російські фури

Укрінформ
Голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль стверджує, що жодного блокування російських фур на Закарпатті немає.

Так він коментує ситуацію з транзитом російських фур на своєму персональному сайті.

«Протягом суботи (27.02) та ночі на неділю через Закарпатську область загалом проїхало 20 хур із російськими номерами. Із них 16 - на виїзд із України в напрямку країн Євросоюзу, а 4 - на в'їзд із ЄС в Україну. Ніякого блокування російських хур у межах Закарпатської області (як на в'їзді на адміністративній межі, так і на виїзді біля контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні) немає», - запевняє Москаль.

За його словами, через контрольно-пропускний пункт «Дяково» на українсько-румунському кордоні 6 російських фур виїхали в Румунію, а одна заїхала в Україну. Через КПП «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні 8 фур виїхали в Словаччину, а три заїхали в Україну. Через КПП «Тиса» на українсько-угорському кордоні в Угорщину виїхали дві фури, а в зворотному напрямку не заїхала жодна.

При цьому, Міністерство інфраструктури стверджує, що транзит вантажного транспорту, що в'їхав на територію Укрїни, здійснюється без перешкод.

"Станом на ранок 29 лютого за повідомленням Оперативного штабу транзит вільно рухається територією України. Усі вантажівки, які в’їхали в нашу країну останніми днями -або вже виїхали за кордон, або рухаються нашою територією без перешкод", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу українські перевізники повідомляють, що транзитні автомобілі з українською реєстрацією вільно пересуваються територією РФ.

Як зазначили у міністерстві, акції протесту, що тривають у декількох областях України, мають мирний характер і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції та Служби Безпеки України, представники яких виїздили на місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-