За тиждень бойовики 415 разів відкривали вогонь - СЦКК

За тиждень бойовики 415 разів відкривали вогонь - СЦКК

Укрінформ
За минулий тиждень по позиціях сил АТО бойовиками випущено більше 600 мін.

 Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-лейтенант Андрій Таран, передає прес-центр АТО.

"Починаючи з 20 лютого і до сьогоднішнього дня, бойовики НЗФ з непідконтрольних українському уряду окремих районів Донбасу 415 разів обстріляли позиції сил АТО, у тому числі 85 разів – із озброєння, яке вже мало б бути відведеним на визначені Мінськими домовленостями відстані", - йдеться в повідомленні.

За його словами, у переважній більшості осередками нестабільності, звідки найчастіше порушувався режим припинення вогню, ставали окуповані бойовиками НЗФ Донецьк і Горлівка та їх околиці.

"Найінтенсивніше бойовики НЗФ обстрілювали позиції сил АТО поблизу населених пунктів Мар’їнка – 88, Опитне – 59, Авдіївка – 52 та Піски – 50. Не менш складна ситуація у районі Красногорівки – 45, Зайцеве – 45 й Новгородського – 36 порушень режиму припинення вогню. Тут, окрім стрілецької зброї, бойовики НЗФ також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120мм і 82-мм. За тиждень, по позиціях ЗС України зафіксовано застосування щонайменше 164 міни калібру 120-мм та 449 мін калібру 82-мм. Відмічається збільшення кількості обстрілів снайперами бойовиків по силах АТО – 42 випадки", – наголосив генерал-лейтенант Андрій Таран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-