На кордоні затримали літак із контрабандистами

На кордоні затримали літак із контрабандистами

Укрінформ
Українські прикордонники затримали напередодні контрабандистів, які планували літаком з Тернопільської області перекидання до Польщі великої партії контрабандних цигарок.

Про це українським журналістам у Варшаві розповів голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Ми щойно затримали черговий літак, а поряд дві машини з великою кількістю контрабандних цигарок, які повинні були переправляти через польську ділянку”,- поінформував Назаренко.

За його словами, затримання відбулося за 250 км від кордону з Польщею – у Тернопільській області. У ДПСУ уточнили, що йдеться про затримання літака Ан-2, в який вже було завантажено 70 ящиків цигарок. Операція відбувалася у тісній взаємодії з польською стороною із залученням мобільної застави в Кременецькому районі Тернопільської області.

За словами голови ДПСУ, перекидання контрабанди до сусідніх з Україною західних сусідів є відносно новим явищем, але воно останнім часом використовується “дуже активно”.

“В 2014 році зафіксовано 9 таких випадків, а 2015 році ми вже виявили 70 спроб порушення кордону літальними апаратами”,- наголосив Назаренко.

Він додав, що останнім часом прикордонники чотири рази затримували контрабандистів самостійно або у співпраці з СБУ. При цьому, вже дві вдалі операції проведено в цьому році.

Назаренко повідомив, що ДПСУ залучатиме українських військових до такого роду операцій, оскільки за контролем повітряного простору країни слідкують Збройні сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-