Кернес прибере постамент від харківського Леніна

Кернес прибере постамент від харківського Леніна

Укрінформ
Майже 2 млн грн виділено на знесення порожнього постаменту найбільшого в Україні пам'ятника Леніну, що на площі Свободи у центрі Харкова.

Гроші на демонтаж виділила сесія Харківської міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Питання про знесення постаменту вирішене у ході голосування за зміни у програмі соціального та економічного розвитку Харкова на 2016 рік. На знесення постаменту й благоустрій прилеглої території виділено 1,7 млн грн із бюджету розвитку Харкова.

Всього у рамках програми соціального розвитку міста заплановано реконструкцію 206 капітальних об'єктів на 886 млн грн.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 вересня 2014 року активісти за допомогою тросів і вантажівки звалили скульптуру Леніна з постаменту на площі Свободи. Тоді ж голова ХОДА Ігор Балута підписав розпорядження про знесення пам'ятника й виключення його з держреєстру пам'ятників. Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв відновити пам'ятник Леніну "на тому ж місці". Активісти встановили нагорі постаменту прапор України, а на фасаді - мальоване зображення Пресвятої Богородиці.

15 жовтня Харківська міськрада звернулася до суду, вимагаючи визнати незаконним і скасувати розпорядження Балути про вилучення пам'ятника з держреєстру і демонтаж.

24 листопада 2014 року Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов міськради частково й визнав розпорядження голови ХОДА незаконним у частині вжиття заходів з демонтажу пам'ятника. В іншій частині позов було залишено без задоволення.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-